CIASTO CZEKOLADOWE BEZ MASLA

przepis na 6 osób
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut

Składniki:
- 200 g czekolady 60%
- 3 jajka
- 1 jogurt naturalny
- 100 g cukru
- 60 g mąki
- 60 g proszku/pudru migdałowego (szukaj w sklepach ze zdrową żywnością)
- 2 łyżki stołowe kakao spożywczego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowanie:
Ogrzej piekarnik do 180-200 stopni Celsjusza. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej.

Utrzyj jaja z cukrem aż masa zrobi się biała. Wymieszaj puder migdałowy, mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Dodaj roztopioną masę czekoladową do jajek i cukru i wymieszaj. Następnie dodaj suche składniki.
Na końcu do masy dodaj jogurt i mieszaj aż wszystko będzie gładkie.

Wyłóż wysoką formę papierem do pieczenia lub użyj formy silikonowej bez papieru i wylej na formę ciasto.

Pieczenie powinno zająć ok. 25-30 minut. Sprawdzaj patyczkiem ciasto - jeśli patyk będzie suchy, znaczy, że ciasto jest już upieczone.



Zobacz pozostałe przepisy kulinarne

Pysia
Data komentarza: 2010-07-13 19:24:48

Nie wydaje się być trudnym do wykonania . Warto wypróbować , bo wygląda apetycznie :)
Neta
Data komentarza: 2010-07-19 23:52:42

My chyba spróbujemy upiec, bo ślinka mi cieknie!

Skomentuj

Galeria rysunków - najnowsze
Galeria prac plastycznych - najnowsze

Najnowsze opowiadania



2