Sernik na zimno

Co potrzebujemy?

5 opakowań małych serków homogenizowanych śmietankowych lub waniliowych (np. Bieluch lub Danon) lub jeden duży mielony biały twróg (500 g.)

dwie owocowe galaretki (my polecamy truskawkowe lub malinowe)

dwie paczuszki herbatników

bakalie (jakie kto lubi)

Serki przekładamy do miski (dużej), rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu.
Następnie mieszając ser, dodajemy powoli rozopuszczoną galaretkę (łyżka galaretki i mieszmy) i tak aż galaretka się skończy.
Na spodzie formy układamy herbatniki,na herbatniki wylewamy przygotowaną masę serową, do której wcześniej dodaliśmy bakali (my dajemy orzechy i kawałki czekolady).Nasze dzieło wkładamy do lodówki. Rozpuszczamy następną galaretkę i czekamy aż lekko siężeje, po czym wylewamy ją na górę masy serowej i znowu wszystko ląduje w lodówce.
Musimy odczekać dobre kilka godzin, a najlepiej całą noć.

Sernik podajemy z bita śmietaną.

PYCHA!!!


Zobacz pozostałe przepisy kulinarne

aneta
Data komentarza: 2010-05-06 23:13:17

Jadłem kiedyś coś takiego i potwierdzam, bardzo dobre i proste w wykonaniu

Skomentuj

Galeria rysunków - najnowsze
Galeria prac plastycznych - najnowsze

Najnowsze opowiadania



2